Tegnap a családnak töltött káposztát készítettem, ebből én csak a káposztát szoktam kienni. Még sosem csináltam meg ezt az ételt nyers változatban, mert a nyers fasírtok ízvilágban valahogy nem sikeredtek a kezeim között.

Most azonban úgy éreztem, hogy újra próbát teszek. Elővettem hát Szaffina Nyers Vegán ételes szakácskönyvét, hogy megnézzem, hogy ő hogyan csinálja.

Nyers karfiolt aprít a fasírtba…. Húú, vajon milyen lesz? Én eddig répától elkezdve zellerig mindent megpróbáltam a nyers fasírtokba, ám ez csak kevés hozzávalót tartalmazott. Hmmm… akkor viszont nem lehet rossz.

Azt tapasztaltam ugyanis magamon, hogy jobban szeretem azokat a nyers ételeket, amik nem 101  fajta alapanyagból vannak összekeverve, így ízviláguk annyira megbolondul, hogy a kukában végzik általában.

És lássatok csodát!!! Irtó fincsire sikeredett! Kislányom is csak úgy habzsolta. Jaj, de jóó! :-D

Szóval, jó lett. Próbáljátok ki Ti is!

Nézzük akkor, hogyan is készítettem. Arányokat nem írok, megérzésre kevertem össze mindent.

Hozzávalók a káposztás részhez: savanyú káposzta, extra szűz olívaolaj, Himalaya só, pirospaprika, bors

Hozzávalók a gombóchoz: karfiol-dió kb. 1-1 arányban (de lehet több a karfiol benne), vöröshagyma, fokhagyma, bors, csöpp extra szűz olíva olaj, + egy fél csipet pirospaprika

A káposztás részhez keverjük össze a hozzávalókat. Ilyen egyszerű az egész.

A gombóchoz tegyük a karfiolt és a diót, vöröshagymát is aprítógépbe (külön-külön), majd aprítsuk morzsásra. Keverjük össze egy tálban, majd reszeljünk hozzá fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk meg kicsit, és csöppnyi olíva olajat adhatunk hozzá, hogy gombócokat tudjunk formázni belőle.

+ tálalhatjuk kovászos uborkával vagy magtejföllel is. Én a magtejfölt most napraforgómagból, kesudióból készítettem, ezt turmixoltam vízzel,  és sóval, csöppnyi citromlével ízesítettem.

 

Forrás: http://www.fittnok.hu/nyers-vegan-toltott-kaposzta?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nyers-vegan-toltott-kaposzta


Designed and hosted by PortDesign.