Finom körteleves receptet ajánlok mindenkinek, mely 5 perc alatt összedobható, mert még főzni sem kell. A gyümölcsöket egyébként sem javasolt hőkezelni, főzni, mivel az értékes vitaminok és enzimek kárba vesznek, valamint a gyümölcs nyersen fogyasztva lúgosító hatású, míg megfőzve a szervezetbe kerülve már savasító hatással bír.

Bármilyen gyümölcsből elkészíthető ez a frissítő gyümölcsleves, én is tervezem kipróbálni mindenfajta gyümölcsből.

Hozzávalók: kb. 3 érett körte, 1 marék kesudió, 1 szelet érett (puha) avokádó, kb. 3 dl víz, csipet vanília por, kb. fél citrom leve (nem bolti, valódi citrom leve legyen!), 3-4 evőkanál agavé szirup (vagy méz)

Elkészítés: A kesudiót és az avokádót a vízzel jó alaposan összeturmixoljuk, hogy krémszerű masszát kapjunk, egyáltalán ne legyen darabos. Ezután beleteszünk másfél meghámozott körtét, az agavé szirupot, a vanília port, a citromlevet és ezzel együtt összeturmixoljuk. Egy tányérba borítjuk, és összevágott körte darabokkal megszórjuk.

Körteleves

Én citromfűvel díszítettem, ami szintén ehető. A kesudiótól és az avokádó darabkától pedig olyan selymesen sima és krémes, hogy öröm fogyasztani. Észre sem venni, hogy nem tejszín van benne!

Jó étvágyat! Jó ebédet!

Körteleves

Read more http://www.fittnok.hu/korteleves?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=korteleves


Designed and hosted by PortDesign.