Mennyei finom, főleg érett szilvából igazán ízletes, frissítő, őszi élő, nyers krémleves. Azaz főzés nélkül készült, így megmaradnak benne az értékes vitaminok, enzimek.

Tejet, tejterméket, lisztet, cukrot nem tartalmaz.

Villámgyorsan elkészíthető, laktató ebéd.

Hozzávalók: 5 érett szilva, 1-2 szelet avokádó, egy marék (kb. 15 szem) kesudió, csipet vanília por, nagyobb csipet őrölt fahéj, agavé szirup (vagy méz) ízlés szerint, kis víz, ízfokozónak: pár szem málna

Elkészítés: A kesudiót annyi vízzel összeturmixolom, hogy folyós, de sűrű, tejszínszerű állagot kapjak. Ebbe teszek egy kis vanília port és egy kis agavé szirupot (ízlés szerint). Közben a szilvából 3-at, négyet kimagozok, majd turmixgépbe téve, a kesutejszínt hozzáöntve, egy kis fahéjjal megbolondítva, a málnát és egy kis avokádót hozzátéve (hogy krémesebb legyen) jól összeturmixolom. A maradék szilvahúst kis kockákra vágjuk, és azt szórjuk a levesbe.

Én citromfűvel díszítettem. Nagyon finom, még a tányért is kinyaltuk utána. :)

Jó étvágyat!

u.i: Amúgy is! Miért főznénk agyon? Egy amúgy lúgosító hatású gyümölcsöt a főzés által miért varázsolnánk savasító hatásúvá? Mikor így frissen, természetes állapotában is rendkívüli finomságok születhetnek szilvából.

Read more http://www.fittnok.hu/fahejas-szilvakremleves-kesutejszinnel?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fahejas-szilvakremleves-kesutejszinnel


Designed and hosted by PortDesign.