Nemsokára itt van anyák napja, és valami egyszerű, de ugyanakkor mutatós és egészséges desszert ötlettel szeretnélek meglepni Titeket kedves Olvasók!

Ezt a desszertet hamar összedobhatod más alkalomra is, akár másfajta formába öntve is (pl. kör alakú tortaformába), amennyivel ez nagyobb, úgy változik az alapanyagok mennyisége is.

 

Hozzávalók:

  • az alaphoz: egy kevés zabtejből visszamaradt zabrost és dió felesben, 1 teáskanál kakaópor, datolya, csipet vanília por,
  • a zseléhez: 1 csésze eper, méz vagy stevia por, 1 kávéskanálnyi agar-agar por, 3 evőkanálnyi víz

Elkészítés: Az alaphoz a datolyát aprítógépben datolyavajjá aprítjuk (tehát addig, míg vajszerű masszává áll össze). Utána ledaráljuk a diót. A darált diót összekeverjük a zabrosttal, hozzáadjuk a kakaóport, majd a datolyavajat. Az egészet összegyúrjuk és egy szív alakú forma aljára nyomkodjuk. (Én egy nagyobb szaggatóformát választottam erre a célra)

A zseléhez az epret egy kis mézzel vagy steviával összeturmixoljuk, majd pár evőkanálnyi vizet felforralunk és hozzáadunk 1 kávéskanálnyi agar-agar port. Megvárjuk, míg teljesen felolvad, és a turmixolt eperhez öntjük. Összekeverjük az egészet jó alaposan botmixerrel, majd ráöntjük az alapra. Hűtőbe tesszük, és pár percen belül meg is zselésedik az egész.

Szíves eperzselé – desszert természetes alapanyagokból

Tetszés szerint díszíthetjük. Én törökmogyorót és egy eperszeletet raktam rá, majd leöntöttem az egyik felét mézben elkevert kakaóporral, melyet megszórtam kókuszreszelékkel.

Nemcsak édesanyánkat, hanem szeretett párunkat is meglephetjük mindenféle alkalom nélkül … csak úgy! :)

Szíves eperzselé – desszert természetes alapanyagokból

Jó étvágyat!

 

***

Megjegyzés:

Az alábbi képen az agar-agar port láthatod. Ez egy növényi zselésítő anyag, melyet zselatin helyett használnak azok, akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, pl. zselatint sem, ami vágóhídi hulladékokból, inakból kivont kollagénszerű anyag. Az agar-agar port vörösalgából készítik, és a zselésedés eléréséhez csak elegendő csak nagyon kis mennyiséget használni belőle.

Én ezt a bio fajtát (Rapunzel) használom. Bioboltokban kapható.

Szíves eperzselé – desszert természetes alapanyagokból

Forrás: http://www.fittnok.hu/szives-eperzsele-desszert-termeszetes-alapanyagokbol?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=szives-eperzsele-desszert-termeszetes-alapanyagokbol


Designed and hosted by PortDesign.