Szeretem a nyers cukkinit elkészíteni mindenféle formában. Ma tekercseket készítettem belőle. Ennek az elkészítése kicsit kalandos, agyrázkódtatós volt … mindjárt el is mesélem …

Előtte nézzük a receptet. A cukkinitekercset fogyaszthatod nyers főételként (így ajánlom egyébként), vagy köretként amolyan salátaszerűségként.

Hozzávalók: nyers cukkini, sárgarépa, retek, saláta

- krémhez: fél csésze napraforgómag (előre beáztatott), fél paradicsom, 4-5 szem natúr kesudió, 1 kiskanál inaktív sörélesztő pehely, pici himalaya só, kis őrölt pirospaprika (de fűszerezheted másként is, pl. kaporral paradicsom nélkül, borssal … stb.)

Elkészítés: A cukkiniket megmossuk, majd vékony szeleteket vágunk belőle hosszába. A krémhez valókat összeturmixoljuk (víz nem kell hozzá, a paradicsom enged annyi nedvességet, hogy turmixolható legyen), majd a cukkini szeleteket megkenjük vele. A csíkokra vagdosott retket és sárgarépát valamint a salátát a tekercs egyik végére tesszük, és feltekerjük az egészet.

Töltött friss cukkini tekercsek

Ezt megcsináljuk a többi cukkini tekerccsel is, és már készen is vagyunk.

Jó étvágyat!

Töltött friss cukkini tekercsek

Elölről:

Töltött friss cukkini tekercsek

És itt most állítva sorakoznak:

Töltött friss cukkini tekercsek

***

Az agyrázkódtatásos melléktörténet:

Elkezdtem készíteni a cukkini tekercseket, és rohanni akartam a fényképezőgépemért a szobába, de pechemre nekiszaladtam a konyhai szekrény sarkának. (Gyorshajtás + rosszul vettem be a kanyart – egy kicsit hanyagolni szerettem volna a “lassan járj, tovább érsz” közmondást). Akkorát csattantam a konyhaszekrénybe, hogy el is sötétült előttem minden, de mire feleszmélhettem volna, a padló adta a másodikat. A konyhakőre zuttyantam szabadesésben, ahová fejem másik része koppant egy akkorát, hogy azt hittem, szétment az agyam. Aztán rájöttem, hogy még élek, mert ugyan csillagok röpködtek (és zümmögnek most is a fejemben), de angyalkákat nem láttam, így bevonszoltam magam a nagyszobába, ott lefeküdtem az ágyra, és ríttam egy nagyon nagyot a fájdalomtól. Aztán rájöttem, hogy folyik valami meleg és piros a fejemből, ismét kimentem a konyhába és lemostam. Akkor láttam, hogy két lyuk lett a homlokom jobb részén (most kis púp is van már rajta). Szédültem és a bal kezem is zsibbadt majdnem egy óra hosszat. Megijedtem, hogy orvos lesz belőle. Kimentem az udvarra, ledőltem a napozóágyba, és ott pihentem, míg haza nem jött Norcsika a papával a piacozásból és a játszóterezésből. Előtte még persze lefotóztam a kis nyers csodákat. :)

Most már jobban vagyok, a kezem sem zsibbad, viszont úgy érzem magam, mint akit agyonvertek… Ráadásul holnap csináljuk a kerítésünket (elbontjuk a régit, új falat húzunk fel) így gyerekfelügyelet és szakácsmunka teljes egészében enyém, és osztálytalálkozóm is lenne délután …. Húúú, mi lesz itt?

Apróbetű:

A fenti étel elkészítése ugyan nem tűnik balesetveszélyesnek, mégsem árt vigyázni,  a lehetséges kockázatokról, mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Forrás: http://www.fittnok.hu/toltott-friss-cukkini-tekercsek?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=toltott-friss-cukkini-tekercsek


Designed and hosted by PortDesign.