Mit kezdjünk a házi zabtej készítése során megmaradt “hulladékkal”, zabrosttal? Hát ezt… :) Egy ötletet szeretnék bemutatni Nektek, mely nyers, természetes édesség révén szintén gyorsan elkészíthető. És még finom is.

Bátran helyettesíthetitek vele a megszokott, kekszes-cukros kókuszgolyót.

 

Hozzávalók: zabtejből visszamaradt zabrost, kb. ugyanannyi darált dió, kb. 7-8 datolya édesítésnek (vagy ízlés szerint, lehet egyéb édes aszalt gyümölcs is), kakaópor, a hempergetéshez: pattogtatott amaránt mag (vagy kókuszreszelék), díszítésnek: goji bogyó (vagy áfonya)

Elkészítés: A zabrostot, a darált dióval és a kakaóporral forgassuk össze, majd a datolyát aprítógépben aprítsuk “vajjá”. Keverjük össze a kettő masszát, tehetünk bele egy kis valódi vanília port is. Adjuk hozzá a datolyavajat, gyúrjuk össze és hempergessük meg pattogtatott amarántban. Tetejét díszítsük goji berryvel.

Jó étvágyat! :)

Forrás: http://www.fittnok.hu/dios-kakaos-zabrostgolyok?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dios-kakaos-zabrostgolyok


Designed and hosted by PortDesign.