“Az Okinawai Százévesekkel Foglalkozó Kutatóprogram tudósai melegen ajánlják:...

Tudtad, hogy még a legborúsabb téli napon is fel tudsz töltődni fénnyel, ami által jutalmad: jobb közérzet?

Mit kell tenni? Próbálj minden nap friss levegőn tartózkodni legalább egy órát.

Befolyásold hormonjaidat a fény ereje által.

“Ha szervezetünk nem kap elegendő fényt, átáll “éjszakai üzemmódra”. Az agyban felszabadul a fáradtságérzetet okozó melatonin hormon.

Fáradtság, indítékszegénység és kedvtelenség a következménye. Különösen érzékeny emberek akár depresszióval is reagálhatnak a fényhiányra: a szakemberek ezt a jelenséget “ téli depressziónak ” hívják. Ez ellen annyit tehetünk, hogy rendszeresen feltöltődünk fénnyel.

A melatonin ellenfele a szerotonin , jó közérzetet kelt, és gátolja a melatonin felszaporodását az...

Hogy mik is azok az enzimek?

Dr. Edward Howell: Enzimtáplálkozás című könyvében nagyon sok infó található róla.
Enzimek csak az élõ, nyers, hõkezeletlen ételekben találhatók meg.
Sokáig a figyelmünk csak a vitaminokra, ásványi anyagokra, nyomelemekre korlátozódott, ám manapság kezdi igazán felismerni a tudomány ezeknek az enzimeknek a csodálatos hatását is.


Brend Milenkovics: Enzimekkel az öregedés ellen (100 évig élni) címû könyvében még több mindent tudhatsz meg az enzimekrõl.

A könyv ajánlója:
“Az enzimek olyan anyagok, melyek kémiai reakciókat váltanak ki a szervezetben, illetve felgyorsítják azokat. Az emésztést, a légzést és az energianyerést is az enzimek teszik lehetővé.
Helyesen alkalmazva az...

“Csak egyetlen betegség létezik: a méreglerakódás.” /Romolo Mantovani/

“A betegségek alapvető oka a mérgeződés.” /Dr. Bieler/

Talán ők tudnak valamit….

 

Sokféleképpen mérgeződünk. Levegő, víz, modern kozmetikumaink és legfőképpen ételeink által. A szervezet a kiválasztószerveken (vese, máj, tüdő, bőr) keresztül igyekszik megszabadulni a méreganyagoktól.

Milyen fázisai vannak a mérgeződésnek? Milyen betegségekkel jár?

 

1. fázis: exkréció – normál kiválasztás

verejtékezés, könny, légzés útján, széklet, vizelet, menstruáció

2. fázis: reakció – rendellenes kiválasztás

pl. hasmenés, hányás, túlzott izzadás, túl sok vizelet, láz, köhögés, orrfolyás, tüsszentés, heveny gyulladás

3. fázis: depozíció – megkezdődik a mérgek lerakódása

Leggyakrabban a kötőszövetekbe, üregekbe, mellbe, bélcsatornába, nemi...

Úgy gondolom, hogy az alábbi idézetet Balogh Béla: Végső valóság könyvéből megosztom itt is, mert egészséges táplálkozásról, vegetarianizmusról ebből az aspektusból nem sokat beszélünk.
Nem tudom, mindenki megérti-e, elsőre az volt az érzésem, hogy akinek kell, az már tudja, és számára nem lesz újdonság a cikk, aki meg nem tudja, és még nem olvasott róla ezt-azt, annak meg talán nem is fog átmenni az üzenet….
Természetesen egy kis spirituális “előképzettség” nem árt ahhoz, hogy megértsük, mi az az alacsony és magas rezgésszint…

 

“Szívedben tudd, hogy egészséges gondolat, egészséges szellem, mindig egészséges testet teremt. Ugyancsak értékes segítő eszköz, ha sikerül kitisztítanod...

Ártalmas, káros, rákkeltő? Vagy teljesen ártalmatlanok az adalékanyagok? Az E-számok, amiktől hemzsegnek a bolti kész, és félkész termékek?

Nos, erre a kérdésre nem lehet egyszerűen igennel vagy nemmel válaszolni, hiszen egyik állítást sem lehet igazolni. Sok a rémhír és sok a hallgatás, elhallgatás is biztosan.
Ami biztos: nem minden E-szám, nem minden adalékanyag káros önmagában, hiszen adalékanyagként alkalmaznak számos természetes eredetű anyagot is. Igaz, mindjárt itt az elején is felmerülhet az a kérdés, hogy mennyire jó az, ha a természetben előforduló kerek egészből valamit kivonunk, izolálunk, és más élelmiszerekben, termékekben felhasználunk. Vajon akkor is ártalmatlannak számít-e? Ki tudja …

 


Vannak...

Kitűnő téli, melegítő táplálékaink az olajos magvak. Fogyasztásuk kedvező, egészségvédő hatással van a szervezetre, ám magas zsírtartalmuk miatt ezekből sem kell túlzásba esni.

Sokan fogyasztják az olajos magvakat csak úgy önmagukban pucolás után. Nem árt azonban tudni, hogy érdemes az olajos magokat nagyságuktól függően beáztatni 5-12 órára. Erre a...

Vajon lehet-e a táplálékainkat úgy csoportosítani, hogy egyik egészséges, a másik pedig nem?

Sokan az alábbi igazságot hangoztatják, miszerint “Nincsenek egészségtelen ételek, csak kerülendő mennyiségek.” Én is vallottam ezt a nézetet, mindaddig, míg több tucat könyvet el  nem olvastam.

Ez a mondás azonban félre értelmezve sok ember sz...

“Az Amerikai Rákellenes Társaság, a Nemzeti Rákkutató Intézet és a Nemzeti Kutatási Tanács szerint az amerikaiak nem fogyasztanak elég friss zöldséget és gyümölcsöt egészségük megőrzése érdekében. (sajnos más országok lakói sem … – megjegyzés: W.Nóra). Pedig éppen ezek az ételek védik meg a leghatásosabban szervezetünket a betegsé...

Fogyni vágyók figyelmébe az alábbi könyvet szeretném bemutatni:

Pierre Franckh: Kívánjunk karcsúságot!

11 tipp az ideális testsúly eléréséhez.
Tetszett a könyv, annál is inkább, mert már sokat olvastam a vonzás törvényéről, arról, hogy a gondolatok által mindent be tudunk vonzani életünkbe. Attól függ, hogyan gondolkodunk. És ez igaz a fogyásra is.

 

Ha...

Ez az arckrém pillanatok alatt elkészíthető. Nincs benne semmiféle káros anyag, amiben bizony a bolti, agyonreklámozott kozmetikumok nem szenvednek hiányt.

Arckrémek vásárlása esetén célszerű natúrkozmetikumot, vagy ellenőrzött natúrkozmetikumot választani (pl: BDIH jelölésűt).

A legjobb azonban, ha otthon készítjük el.

Az alábbi receptnél pontos a...

Sokszor használom az útifű maghéjat azóta, mióta megismertem. Nemcsak rostanyag pótlásra és emésztési panaszokra szuper kis természetes anyag, hanem sűrítésre is kiváló (pl. nyers ételek sűrítésére, gyümölcspürék állagának keményebbé tételéhez … stb.)

A Biorganik cégnek van egy 100 grammos kiszerelése, melyet a helyi Herbáriában vásárolok meg....

Egyél zöldet! Töltsd fel magad napenergiával! Ehető gyomnövények

A zöld levelű növényekről, a klorofill csodálatos hatásairól már született bejegyzés ezen a blogon. Megtalálod őket itt:

Csodálatos, gyógyító klorofill

Zöld turmix – “green smoothie”

Most egy-két zöld növénnyel ismerkedhetsz meg, amit érdemes fogyasztanod, hiszen még sze...

Minden cukor beteggé, fáradttá és kövérré tehet

"Erõsödik a gyanú tudományos körökben, hogy a cukor, még a gyümölcscukor is ártalmas az egészségre és a jóllétre. Túlsúlyos felnõttek, akik nagy mennyiségû gyümölcsöt fogyasztanak, valójában egy savasító cukrot esznek, amit fruktóznak hívunk, és amitõl az ember beteg, fáradt és kövér lesz. A gyümölcscukor vagy fruktóz egy mérgezõ sav, amely a gyümölcs érése, vagy erjedése során keletkezik. A banán jó példa erre: ahogy érik, erjed, úgy lesz egyre édesebb és édesebb.

A gyümölcscukor vagy fruktóz e folyamat melléktermékeként keletkezik. Sok éven át kutattam a soványság és a túlsúly valódi okát, és úgy találtam, hogy amikor valaki magas cukortartalmú gyümölcsöket fogyaszt, mint amilyen például a banán, az alma, a narancs, a körte, a görögdinnye, az ananász, a mangó, hogy csak néhányat említsek, riasztó mértékben megnövekszik a testzsír-százaléka, illetve az inzulin-érzékenysége.

 

A vér pH-ja

Egészségünk szempontjából a legfontosabb, hogy a vér és a szövetek pH szintje mennyire savas vagy lúgos. Ahogy a test hõmérséklete nagyon szigorúan szabályozott, úgy a vérnek is egy nagyon szûk, enyhén bázikus pH-tartományban kell mozognia.
A pH skála 1-14-ig terjed. A 7-es érték semleges, 7-es alatt minden érték savas, 7-es felett pedig minden érték lúgos. A vér pH-ja pontosan 7,365.
A vérnek 7,365 értéken kell tartania a pH-ját, és a test mindent megtesz, hogy megõrizze ezt az érzékeny egyensúlyt a vérben. A test úgy tartja fenn a lúgosságot, hogy kivonja  a lúgosító ásványi anyagokat, mint amilyen a nátrium vagy a kalcium a csontokból és az izmokból, valamint úgy, hogy kihajtja a savat a kiválasztó szerveken keresztül. Ha nem tud kiürülni, akkor a szövetekbe kerül. Tehát ez egy egyensúlyozó mûvelet, amin a test végigmegy. Ez az egyensúly vagy az egyensúlyhiány a sav és a lúg között.
Mindennek az egyensúly a lényege. Az univerzum úgy mûködik, hogy ellentéteket tart egyensúlyban. Testünket alkotó univerzum sem különbözik ettõl. Amikor az egyensúly megbomlik, a betegség tünetei jelentkeznek.

 


Designed and hosted by PortDesign.