Egy olyan világban élünk, ahol lassan az megy eseményszámba, ha valaki teljesen egészséges.

Egyre természetesebbnek vesszük, hogy az életkor elõrehaladtával elveszítjük egészségünket. Magas lesz a vérnyomás, a vércukor, fájnak az ízületek, túlteng a gyomorsav, rakódnak a fölös kilók, hogy csak a leggyakoribb példákat említsük.

Egyre többen szenvednek allergiás tünetektõl is.

A gyerekek között is egyre szaporodnak a légúti megbetegedések és a bõrtünetek.

Ma Magyarországon több mint ötszázezer cukorbeteg van.

 

Tüneteket kezelünk, nem keressük a betegségek okát, ezért aztán ahelyett, hogy egészségesebbek lennénk, egyre betegebbek vagyunk. És egyre fáradtabbak.

Szerencsére egyre több olyan alternatív gyógyítási elv létezik, amely a problémák megoldását a gyökereknél keresi, és nem elégszik meg a tünetek kezelésével. Tény, hogy az ilyen szemléletû gyógyításhoz és gyógyuláshoz több türelem kell, hiszen lassabban jelentkeznek az eredmények, mint mikor az ember bekap egy pirulát és fél óra múlva megszûnnek a fájdalmai. De ez az eredmény viszont tartósabb, és közelebb juttat az egészséghez.

Minden embernek joga van az egészséghez. Így hát joga kellene, hogy legyen az embernek ahhoz is, hogy tudja, mi az egészség, mitõl függ, és hogyan õrizheti meg. Sajnos nagyon kevés figyelmet fordítunk a betegségek megelõzésére. Kevés Információ áll rendelkezésre az egészség megõrzésének titkával kapcsolatban.

Vannak szerencsére többen, akik ebbe az irányba kutakodnak, és megpróbálnak választ találni az egyre sürgetõbb kérdésekre. Mivel az emberi test alapvetõen mindenkinél hasonló módon mûködik, és hasonló módokon betegszünk meg, néhányan úgy gondolták, hogy kell lennie valahol egy közös nevezõnek e betegségek hátterében, ami elvezethet a megoldáshoz.

Az utóbbi években egyre több cikk és egyre több könyv látott napvilágot egy olyan elmélettel kapcsolatban, amely a legtöbb betegség gyökerét testi szinten a test kémiai egyensúlyának megbomlásában látja, és ennek helyreállításával igyekszik kulcsot adni az egészséghez.

Dr. Robert O. Young amerikai mikrobiológus kutató az emberi testet alkotó sejtek mûködésének megismerését tûzte ki célul, és mintegy huszonöt évnyi kutatómunkával kidolgozott egy olyan elméletet, amely alapjaiban más megvilágításba helyezi az egészség és a betegség kérdését.

Dr. Young elméletét Új Biológiának nevezte el. Ennek ismertetésében részletesen kifejti, hogy a szervezetünk kémiai egyensúlya, ezen belül is elsõsorban a sav-bázis, vagy más néven sav-lúg egyensúly meghatározó szerepet játszik abban, hogy egy emberi test egészséges, vagy beteg. Természetesen ennek az egyensúlynak a megléte vagy hiánya közvetlen összefüggésben van a táplálkozásunkkal. Dr. Young szerint, amennyiben ezt az egyensúlyt helyreállítjuk, a testünk képes lesz meggyógyítani saját magát, és ezt meg is teszi.

Dr. Young munkássága többek között abban is egyedülálló, hogy nem csak a probléma felvázolásáig jutott el, hanem komplex megoldást is kidolgozott arra, hogy ezt a problémát hogyan lehet orvosolni. Az általa létrehozott lúgosító készítmények képesek visszaállítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, s ezáltal hozzájárulni a test öngyógyító folyamataihoz.

Érdemes megismerni, kipróbálni mindenkinek, akár megõrizni, akár helyreállítani szeretné testi egyensúlyát.


Designed and hosted by PortDesign.