Régebben, mikor még nem ért el az egészséges táplálkozás szele, Cini Minis rajongó voltam. Imádtam a fahéjas ízt és azt is, ahogy a selymes tejbe beleolvad a fahéjas íze.

Jó hír, hogy feltaláltam a Cini Minis házilag is elkészíthető, nyers verzióját, ami csupa egészséges alapanyagokat tartalmaz. Én nagyon-nagyon örülök ennek a felfedezésnek! Minden Cini Minis rajongó imádni fogja! Ráadásul cukor- és színezék, valamint további adalékanyagmentes.

Kis gyerekeim is is nagyon szeretik, mi mézes rizstejjel vagy zabtejjel esszük.

Hozzávalók: 2 csésze lenmag (lehet arany lenmag és barna lenmag fele-fele arányban), stevia vagy xilit ízlés szerint (én a kettő keverékét használtam), fél csésze kókuszreszelék, fahéj

Elkészítés: A lenmagot kávédarálón megőröljük, majd összekeverjük a stevia porral vagy xilittel, a kávédarálóban előtte megőrölt kókuszreszelékkel, fahéjjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy masszává álljon. Kicsit több vizet adjunk hozzá, ugyanis néhány perc alatt a lenmag nagyon sok vizet beszív magába. A kókuszreszelék nem szükséges, viszont ez is hozzájárul a ropogósságához.

(+ dúsításként lehet még néhány egész lenmagot, szezámmagot is a masszába szórni, ha van kedved hozzá)

A masszát elsimítjuk az aszalógép tapadásmentes lapján, majd aszalni kezdjük.

Fahéjas lenmag falatkák (Cini Minis rajongóknak)

Még mielőtt teljesen megaszalódna, felapríthatjuk ollóval kisebb kockákra. Addig aszaljuk, míg teljesen ropogós lesz.

Stevia, xilit keveréke helyett használhatsz mézet is, viszont ebben az esetben kicsit rágósabb lesz, nem aszalódik teljesen ropogósra.

Ha nincs aszalót, akkor se ess kétségbe, tedd a sütőbe egy sütőpapírra, kapcsold a sütőt a legalacsonyabb fokozatra, és ujjnyira nyílt ajtónál már aszalhatsz-száríthatsz is. :)

Fahéjas lenmag falatkák (Cini Minis rajongóknak)

Rizstejjel isteni finom!!!!

Fahéjas lenmag falatkák (Cini Minis rajongóknak)

***

Itt pedig még felvágás előtt látható, még hajlékony a lap, akár valami nyers krémtölteléket is el tudok benne képzelni, amit később szeletekre vagdosunk. Így langyosan, még hajlékonyan, ahogy kijön az aszalóból olyan illata van, mint a kürtőskalácsnak.

Akár lehet belőle így is csipkedni.

Fahéjas lenmag falatkák (Cini Minis rajongóknak)

Próbáljátok ki! Jó étvágyat!!!

Ja, és el ne felejtsd megosztani a bejegyzésünket Facebookon, biztosan nagyon sokan örülnének ennek az egészséges fahéjas ropogtatnivaló receptnek! :)

Forrás: http://www.fittnok.hu/fahejas-lenmag-falatkak-cini-minis-rajongoknak?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=fahejas-lenmag-falatkak-cini-minis-rajongoknak


Designed and hosted by PortDesign.